“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Dat is het spelletje dat je krijgt als je aan zeven auteurs twee foto’s geeft en hen vraagt om bij een van die foto’s, of bij allebei, een verhaal te schrijven. De een ziet dan de ruïne van vandaag waar iemand anders het huis van gisteren ziet. Men ziet in de foto het moordwapen van morgen, het cadeau van ooit, de metafoor voor nooit.

Omhels de verhalen, maar pas op voor hun schrijvers. Want ze gaan met jou aan de haal. Naar de kern. Tot op het bot. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.”

Uit het voorwoord van Xavier Roelens, coördinator SchrijversAcademie Antwerpen.

allengs standvastig is de tweede foto-verhalenbundel van uitgeverij Spruijt&Spruyt. Na de succesvolle bundel koud en teder is het team versterkt met drie nieuwe schrijvers. Samen schreven zij tien verhalen bij twee nieuwe foto’s.

In allengs standvastig staat de hoofdpersoon van elk verhaal voor een moeilijke situatie waar hij/zij na volhardend proberen uitgeraakt. Of niet. Kijk maar. Dit is het begin van het eerste verhaal: “Op de oprijlaan geeft Noud een peut gas…” En dit is het slot van het laatste verhaal: “…Hier zit ze. Ze hoeft niet meer. Zij gaat, net zoals de redding van de houtworm.”

Prijs                            € 15,00

Auteur                      Hedwig Meesters, Lieve Streulens, Marc Alphons, Olga Maria Berger, Paul Braamberg,

                                  Rémon Saaltink en René Spruijt

Uitgeverij                Spruijt & Spruyt

ISBN                          978 90 82298 84 0

NUR                          306

Bindwijze                 paperback

Uitsluitend via website te bestellen, excl verzendkosten (TNT tarief)