Dick Spijke3x

Dick Spijker (Amsterdam, 1953) schrijft sinds hij dat van juffrouw Dikhout heeft geleerd: verhaaltjes, opstellen, vakantiedagboeken, nooit uitgegeven krantjes. Hij werd geschoold door de leerkrachten van het Woltjer Gymnasium in Amsterdam en door alles wat hij heeft gelezen. Vooral korte verhalen hadden zijn aandacht. Hij las en herlas de boeken op het bescheiden boekenplankje van zijn ouders: Carmiggelt, Knap, Bomans. Later kwamen daar bundels bij van Somerset Maugham, Le Fanu, Edgar Allan Poe, Cees Nooteboom, Bob Den Uyl, Guy de Maupassant en vele anderen. 

Sinds 2010 schrijft hij zelf ook korte verhaaltjes, onder het pseudoniem De Blik van Dick. Een deel van deze verhaaltjes is geplaatst op zijn eigen website; daarnaast  publiceert hij onder andere bij Suriname Holidays en MeerZicht, het gemeenteblad van De Bron in Amsterdam Watergraafsmeer.

In oktober 2019 verscheen zijn eerste bundel met verhalen; over Suriname, waar zijn vrouw Joke en hij in 2014 voor het eerst op vakantie gingen. Daarna hebben zij daar enige tijd gewoond en gewerkt.